Etappe 7 Tour de France 2017

Tijdens de zevende etappe van de Tour de France 2017 rijdt het peloton van Troyes naar Nuits Saint Georges over en afstand van 214 kilometer. Hiermee is het vandaag al de vijfde etappe die langer dan 200 kilometer is. Net als de etappe van gister is ook de zevende etappe een nagenoeg vlakke rit, wat kansen aan de sprintersploegen biedt. Kijk onderweg goed naar het prachtige landschap waarlangs het peloton vandaag rijdt!Onbekende start- en finishplaats

Zowel de start-, als de finishplaats van vandaag zijn onbekend voor de volgers van de Tour de France. Nooit eerder startte of finishte de Tour de France in deze plaatsen. Helemaal onbekend is finishplaats Nuits Saint Georges echter niet. Tijdens Parijs-Nice van 2011 finishte er een etappe in deze plaats. Destijds was het sprinter Matthew Goss die de etappezege wist te bemachtigen.

Massasprint als slotstuk

De etappe van vandaag lijkt een kans voor sprinters te zijn, waarbij er in een massasprint bepaald zal worden welke sprinter na deze eerste zeven dagen de beste benen heeft. Door de lengte van het parcours heeft het peloton voldoende tijd om eventuele vluchters tijdig terug te halen. Voor de sprintersploegen lijkt het vandaag voorlopig de laatste kans op een etappezege.
Op de finish liggen tien, zes en vier bonificatiesecondes klaar voor de drie renners die vandaag het beste zijn.