Etappe 6 Tour de France 2017

Nadat de renners gister voor het eerst kennis hebben gemaakt met de Franse beklimmingen, is het vandaag weer een rustige etappe. De kans voor de sprintersploegen om weer eens een etappeoverwinning op hun naam te schrijven! Over een afstand van 216 kilometer rijdt het peloton van Vesoul naar Troyes, waarbij we al meer naar het zuiden van Frankrijk afzakken. De beginplaats van vandaag zal voor velen onbekend zijn. Het is voor het eerst dat de Tour de France hier start.Over een vlak parcours naar Troyes

Vandaag zit de spanning in het slot van de etappe, als er in een massasprint zal worden bepaald wie de etappe op zijn naam mag schrijven. Eerder werden hier de broers uit de bekende wielerfamilie Simon geboren. Drie van deze broers wisten in het verleden een etappeoverwinning te pakken in de Tour de France. De vierde van het stel slaagde hier niet in, maar hij wist op zijn beurt als enige Frans kampioen op de weg te worden.

Massasprint in Troyes

Tijdens het passeren van het Plateau de Langres glooien de wegen een klein beetje naar finishplaats Troyes. Het slotstuk van de etappe is helemaal vlak en zal voor weinig spanning zorgen. Dit biedt de kans voor het peloton om eventuele vluchters nog kort voor het slot van de etappe terug te pakken.
Op de meet liggen wederom 10, 6 en 4 bonificatiesecondes klaar voor de renners die tot de top drie van vandaag behoren.