Etappe 4 Tour de France 2017

Na de twee relatief lange (200+ kilometers) van de afgelopen twee dagen wordt er ook in de vierde etappe van de Tour de France 2017 een afstand van meer dan 200 kilometer afgelegd. Over een parcours van in totaal 203 kilometer rijdt het peloton van Mondorf Les Bains naar Vittel, wat veel mensen zullen kennen van de waterflesjes die langs het parcours worden uitgedeeld door de reclamekaravaan.Vertrek vanuit Luxemburg

Nadat we tijdens de beginetappes van deze 104e Tour de France al door Duitsland en België zijn gekomen, doet het peloton tijdens de vierde etappe ook Luxemburg aan. Het plaatsje Mondorf Les Bains wordt door de Luxemburgers zelf Munneref genoemd. Ook Duitsers hebben hun eigen naam voor deze plaatst: Bad Mondorf. Het plaatsje kent slechts 4.000 inwoners, maar toch zullen veel wielrenners het kennen. In Mondorf Les Bains wonen namelijk de gebroeders Andy en Fränk Schleck.
Aankomst in het Franse Vittel
De vierde etappe van de Tour de France 2017 eindigt in het Franse Vittel. Deze plaats kenmerkt zich door de warme bronnen en het bronwater wat je hier vindt. Helemaal vlak is het parcours naar deze finishplaats niet. Onderweg liggen een paar kleine heuveltjes die de renners naar een hoogte zullen brengen, die driehonderd meter hoger ligt dan het startpunt van vandaag.
Op de meet liggen 10, 6 en 4 bonificatiesecondes klaar voor de beste drie renners van vandaag. Het heeft er alle schijn van dat er vandaag een sprinter zal winnen!