Etappe 3 Tour de France 2017

Tijdens de derde etappe van de Tour de France 2017 moet er voor het eerst geklommen worden door het peloton. Doordat deze beklimming aan het einde van de etappe zit lijkt het vandaag geen massasprint te worden. De klim is echter te kort om voor grote verschillen in het klassement te kunnen zorgen. Een kans voor types als Greg van Avermaet en Phillipe Gilbert? Over een parcours van opnieuw 202 kilometer rijden de renners van Verviers naar Longwy, waarmee we voor het eerst op Frans grondgebied finishen tijdens deze editie van de Tour de France.Een vlakke aanloop naar de slotklim

Hoewel er aan het eind van deze etappe een korte beklimming in het parcours is opgenomen kan de etappe van vandaag geen klimetappe genoemd worden. De aanloop naar de finish is namelijk relatief vlak, waardoor het venijn vandaag duidelijk in de staart zit. Doordat er onderweg nauwelijks geklommen hoeft te worden zullen vluchters een heel kleine kans hebben om met de overwinning aan de haal te gaan. Zij zullen tijdens deze vlakke aanloop worden teruggehaald door de ploegen die voor de etappeoverwinning willen rijden.

Korte klim naar de finish

In het slot van deze etappe bevindt zich een korte klim van 1,6 kilometer. Door het gemiddelde hellingspercentage van 5,8% tijdens deze klim zal de klim voor veel sprinters net iets teveel van het goede zijn. Daarbij komt dat de eerste 500 meter beginnen met een hellingspercentage van 8,2%! In deze 500 meter zit tevens de steilste strook van de klim, 11%.
Wie als eerste aan de finish verschijnt kan vandaag weer 10 bonificatiesecondes verdienen. Voor de tweede en derde renner liggen respectievelijk 6 en 4 bonificatiesecondes klaar!