Etappe 2 Tour de France 2017

Na de openingsetappe van gister rijdt men vandaag over een afstand van 202 kilometer van Duitsland naar België. Men start vandaag opnieuw in Düsseldorf en zal aan het eind van de dag in het Belgische Luik finishen. Het is niet voor het eerst dat men deze Belgische plaats bezoekt. In 2012 startte de Tour de France hier namelijk! Door het vlakke karakter van deze tweede etappe in de Tour de France 2017 heeft het er alle schijn van dat deze etappe uit zal monden in een sprint.Lange tocht door Duitsland

Hoewel er vandaag gefinisht wordt in het Belgische Luik zal het merendeel van de etappe op Duits grondgebied verreden worden. Voor Tony Martin, Andre Greipel en John Degenkolb de kans om het thuispubliek uit te zwaaien, voordat zij zich naar Frankrijk begeven. Het is voor deze renners, in het bijzonder voor Tony Martin, echter wel belangrijk om het hoofd er vandaag bij te houden. Door het vlakke parcours kunnen zij vandaag voor hun eerst of tweede etappeoverwinning gaan in Luik.

Bonificatiesecondes aan de finish

Het is niet per definitie zo dat de winnaar van de tijdrit van gister na vandaag opnieuw in het geel zal rijden. Aan de meet in Luik zijn namelijk tien, zes en vier bonificatiesecondes te verdienen voor de drie beste renners van de dag. Zeker voor sprinters die het in de tijdrit goed hebben gedaan betekent dit dat er kansen liggen om de gele trui te veroveren!