Etappe 19 Tour de France 2017

De slotklim in de etappe van gister was ook meteen de laatste klim in de Tour de France 2017. Vanaf nu wordt er enkel nog gesprint en in een individuele tijdrit om etappezeges gestreden door het peloton. Vandaag rijdt men in de negentiende etappe van Embrun naar Salon de Provence, over een afstand van 220 kilometer. Hiermee is deze etappe meteen de langste etappe van deze Ronde van Frankrijk. Hoewel de kans op een massasprint erg groot is vandaag, zouden ook de vluchters voor een dagzege kunnen gaan.Prachtige paarse lavendelvelden

Door de vlakke aanloop naar de finish in Salon de Provence is het voor de televisiekijker een minder leuke etappe. Gelukkig is er onderweg voldoende fraaie natuur te zien om je toch te kunnen vermaken! Vandaag voert de etappe het peloton door de Provence, wat zich kenmerkt door de fraaie paarse lavendelvelden die je onderweg zal zien. Mogelijke vluchters zullen weinig aandacht voor deze natuur hebben, omdat het voor hen de laatste kans op een dagzege is vandaag.
Het is overigens niet voor het eerst dat men vanuit Embrun de Provence binnenrijdt. Dit gebeurde in 2013 ook tijdens een individuele klimtijdrit, die destijds gewonnen werd door Chris Froome.

Massasprint in Salon de Provence

Wanneer het de vluchters niet lukt om uit handen van het aanstormende peloton te blijven zal het vandaag een massasprint worden. Het is de op een na laatste kans voor de sprintersploegen om nog een etappezege te pakken. De finish ligt vandaag in het klassieke centrum van Salon de Provence, waar men het fraaie Château de l’Emperi vindt. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.
Op de streep liggen 10, 6 en 4 bonificatiesecondes klaar voor de top drie van vandaag.