Etappe 16 Tour de France 2017

Na de rustdag van gister is het ook vandaag een rustige dag voor het peloton. Over een afstand van 165 kilometer rijden de renners van de finishplaats uit de vijftiende etappe, Le Puy en Valey, naar Romans sur Isère. Voor de renners zal de rustdag van gister zeer welkom zijn geweest, met de bergetappes van de komende dagen in het verschiet. In Le Puy en Valey hebben zij de tijd gehad om het Mariabeeld te bekijken, of de imposante kathedraal van deze plaats te bezoeken. Wie heeft na de afgelopen twee weken de sterkste benen in de sprint?Golvende etappe naar Romans sur Isère

Helemaal vlak is het vandaag niet, doordat er door de fraaie Rhônevallei gereden wordt door het peloton. Dit maakt dat het erg lastig is om te voorspellen via er vandaag met de winst aan de haal gaat. Lukt het een kopgroep uit handen van het aanstormende peloton te blijven? Of wordt het een massasprint, waarbij de sprintersploegen weer eens voor een dagzege kunnen gaan? Bij een kopgroep is het vooral van belang dat de kopgroep over voldoende kracht en een goede samenwerking beschikt om het peloton voor te blijven.
Een derde scenario is een etappe met waaiers. Er zijn verschillende momenten in deze etappe waar de wind een bepalende rol kan spelen, waardoor het peloton in stukken zal worden geslagen. Mocht het tot een waaieretappe komen, dan lijkt spektakel gegarandeerd!

Geschiedenis van Romans sur Isère

Het is niet voor het eerst dat Romans sur Isère het decor vormt van de finish van een groot wielerevenement. Vorig jaar finishte hier namelijk al een etappe uit Parijs-Nice! Destijds was het de Fransman Nacer Bouhanni die de dagzege wist te pakken voor onder meer André Greipel en Michael Matthews. Lukt het hem vandaag opnieuw om een etappeoverwinning te bemachtigen?
Op de finishstreep liggen 10, 6 en 4 bonificatiesecondes klaar voor de top drie van vandaag.