Etappe 10 Tour de France 2017

De tiende etappe van de Tour de France is de eerste etappe na de rustdag van gister. Deze etappe voert het peloton over een afstand van 178 kilometer van Périgueux naar Bergerac. Na de klimkilometers uit de laatste twee etappes voor de rustdag lijkt het vandaag weer een kans voor de sprintersploegen te zijn. Hoewel er onderweg een paar kleine heuveltjes liggen en er een kans op waaiers is, heeft het er alle schijn van dat het peloton eventuele vluchters tijdig zal inrekenen om in de straten van Bergerac om de dagzege te strijden.Bekend terrein voor de Tour de France

Het is niet voor het eerst dat de Tour de France zich in dit gebied begeeft. Ook in 2014 reden de renners al in de buurt van Bergerac, toen in de vorm van een individuele tijdrit. Deze tijdrit werd gewonnen door Tony Martin, die onze landgenoot Tom Dumoulin net voor zich wist te houden. Een dag eerder was de etappe in Bergerac gefinisht, net zoals dat vandaag het geval is. Ook toen leek het op een massasprint uit te lopen, maar lukt het Navardauskas om net voor het peloton te finishen.

Bonificatiesecondes aan de meet

Voor de beste drie renners van vandaag liggen er opnieuw bonificatiesecondes aan de streep klaar. Er worden 10, 6 en 4 seconden gegeven aan de top drie van vandaag. Doordat de verschillen in het klassement al gemaakt zijn in de afgelopen bergetappes zal dit geen effect hebben op de ranking.