Etappe 1 Tour de France 2017

Voor de 104e keer stapt het peloton op de fiets om te beginnen aan een nieuwe editie van de Tour de France. Tijdens de proloog van de Tour de France 2017 rijden de renners een individuele tijdrit over een afstand van 13 kilometer. De vlakke tijdrit lijkt in deze eerste etappe vooral kansen te bieden aan de tijdritspecialisten, die in deze etappe voor de gele trui kunnen gaan. Met de eveneens vlakke tweede etappe is de kans groot dat de gele trui in handen van deze tijdrijder zal blijven. Een unieke kans om met deze specialiteit voor het geel te gaan!Duitse start van de Tour de France 2017

De eerste etappe van de Tour de France 2017 begint in de Duitse stad Düsseldorf op 1 juli van dit jaar. Uiteindelijk zal de 104e editie van de Tour de France op 23 juli eindigen in de straten van Parijs. Het parcours van deze openingsetappe heeft wat weg van de etappe die men in 2015 reed tijdens de eerste dag van de Tour de France. Destijds wist Rohan Dennis de gele trui te bemachtigen.
Er wordt vandaag gereden langs de oostoever van de Rijn, waarbij men in zuidelijke richting afzakt naar Tonhalle. Hier wordt de rivier overgestoken, om vervolgens weer richting de Köningsallee te rijden. Uiteindelijk finishen de renners op dezelfde plek als waar men eerder op de dag ook gestart is.

Kanshebber proloog

Voor tijdritspecialist lijkt het parcours van de openingsetappe van deze Tour de France een unieke kans te bieden om zich voor eigen publiek te bewijzen. Hij kan hier de gele trui bemachtigen en daarbij direct de eerste etappe op z’n naam schrijven in deze 104e editie van de Tour de France. Naast Tony Martin zal het vandaag ook aan de andere tijdrijders zijn om zich te bewijzen.