Etappe 6 Tour de France 2016

Na de van gister lijkt het op donderdag 7 juli een etappe voor de vrijbuiters te worden, als er tussen Arpajon-sur-Cère en Montauban gereden wordt. De etappe is korter dan de etappes van de afgelopen dagen, met een afstand van 187 kilometer. Mocht het de vluchters niet lukken om weg te blijven tot Montauban, dan biedt de etappe van vandaag een grote kans op een massasprint. Een strijd tussen de individuen en sprintersploegen vandaag!Rustig parcours richting Montauban

De startplaats van vandaag, een klein dorp met een paar duizend inwoners, was nooit eerder onderdeel van de Tour de France. Wel werd hier in het verre verleden een aantal jaren een populair criterium gereden door grote renners. Vanuit deze startplaats rijden de renners op hun gemak naar Montauban, waarbij er vrijwel alleen over een vlak parcours gereden zal worden. Een kans om het lichaam te laten herstellen van de etappe van gister.

Een vluchter of een sprinter?

Doordat de etappe van vandaag niet heel lang is, liggen er kansen voor de vluchters. Als zij al snel in de etappe weten te ontsnappen, kan het de sprintersploegen lastig worden gemaakt om de vluchters tijdig terug te halen. Zeker als er geen goede samenwerking is tussen de sprintersploegen in het peloton. Lukt het de vluchters niet om voldoende afstand te nemen, dan is de kans op een massasprint in deze zesde etappe van de Tour de France 2016 erg groot!
De finish van vandaag ligt in Montauban, een bekend plaatsje voor veel wielerliefhebbers. Meermaals was de Tour de France te gast in deze plaats. Wie heeft vandaag de beste benen?
route etappe 6