Etappe 3 Tour de France 2016

Na twee leuke etappes in de eerste dagen van de Tour de France 2016, met een massasprint op de eerste dag en een spannende klim bergop op de tweede dag, lijkt het vandaag opnieuw uit te zullen lopen op een massasprint. Over een parcours van 222 kilometer wordt er gereden van Granville in de richting van Angers, ofwel van de kust naar het binnenland. Hiermee nemen we voorlopig ook afscheid van de belangrijke plekken uit de Tweede Wereldoorlog, die in de afgelopen twee dagen al werden aangedaan in de Tour van 2016. Met een afstand van 222 kilometer is de etappe van vandaag een van de langste etappes uit deze editie.Route etappe 2 Tour 2016

De etappe van vandaag kent eigenlijk geen moeilijkheden en loopt van het begin tot het einde vrijwel in z’n geheel over een vlak parcours. Wellicht dat veel renners hier naar hebben uitgekeken, naar de twee hectische dagen tijdens de start van de Tour de France. Het lijkt vandaag dan ook een dag van met z’n allen naar een massasprint rijden, op een paar vluchtpogingen van enthousiaste renners na misschien.
Er wordt vandaag gefinisht in Angers, gelegen in de provincie Anjou. Het is niet voor het eerst, dat een etappe in de Tour de France in dit plaatsje finisht. Al zeventien keer eerder, was Angers de finishplaats van een etappe. 2004 was de laatste keer, destijds wist Tom Boonen de rit te winnen.

Sprinten in de finale

Het heeft er alle schijn van, dat de derde etappe in de Tour de France 2016 zal eindigen met een massasprint in Angers. Het parcours kent geen lastige obstakels, waardoor sprintersploegen alle tijd hebben om de etappe te regisseren. Laten zij een kans aan de vluchters? Of wordt er van begin tot eind als één peloton gereden? In Angers is het de vraag, welke sprinter de beste benen heeft.