Etappe 21 Tour de France 2016

Het einde van de Tour de France van 2016 is nu echt in zicht! In de slotetappe wordt er zoals gebruikelijk richting de Champs-Élysées in Parijs gereden, waar het naar alle waarschijnlijkheid uit zal lopen op een massasprint. Na de twee loodzware Alpenritten uit de afgelopen dagen, zal de etappe van vandaag voor veel renners op het juiste moment komen. De sprintkanonnen uit het peloton moeten echter nog flink aan de bak, om deze laatste kans op een etappeoverwinning aan te grijpen. In totaal rijden de renners vandaag over een parcours van 113 kilometer, van Chantilly naar Parijs.Vlakke strook naar Parijs

De etappe van vandaag is zoals gebruikelijk vlak en kort! Het biedt renners de mogelijkheid om voor het laatst een gesprek met elkaar te voeren, nog een keer weg te vluchten uit het peloton of om te genieten van het Franse landschap. Eenmaal in Parijs aangekomen is het tijd voor de sprintersploegen om hun treintjes tijdig op orde te brengen en geen nieuwe vluchtpogingen toe te staan. Al zullen er altijd renners zijn die het in de laatste kilometers nog proberen!

Acht rondjes door Parijs

In de slotfase rijden de renners acht rondes van ieder zeven kilometer rond de Champs-Élysées. Het is voor iedere sprinter vanzelfsprekend een droom om de winst tijdens de slotetappe op hun palmares bij te schrijven. In de afgelopen jaren lukte het Mark Cavendish (4x), Marcel Kittel (2x) en André Greipel om deze etappe naar zich toe te trekken. Wie heeft vandaag nog de beste benen, na het geweld uit de afgelopen weken?
De slotetappe is altijd een leuke etappe om te bekijken, zeker als de laatste rondjes rond de Champs-Élysées verreden worden. Wie mag het geel om z’n schouders dragen als men in Parijs aankomt? Wie wordt de winnaar van de Ronde van Frankrijk 2016?