Etappe 16 Tour de France 2016

Op maandag 18 juli wordt de laatste etappe voor de volgende rustdag verreden in de Tour de France van 2016. Tijdens de zestiende etappe leggen de renners een afstand van 206 kilometer af van Moirans-en-Montagne naar het Zwitserse Bern. Het lijkt vandaag een etappe te worden voor de vluchters en sprinters, waarbij het opnieuw de vraag is wat de vorm van de sprintersploegen is. Zijn zij nog voldoende in vorm om de etappe van vandaag te regisseren, of weten de vluchters weg te blijven?Relatief vlakke etappe naar Bern

Moirans-en-Montagne was nooit eerder het decor van een etappestart in de Tour de France. Dit is opvallend, want de Jura is vanzelfsprekend al geregeld onderdeel geweest van het routeschema van de Tour. Het gebergte is maar liefst 350 kilometer lang en kent tal van uitdagende beklimmingen, waar men gister een aantal voorbeelden van gezien heeft. Vandaag is het parcours grotendeels vlak, wat voor de klassementsrenners al een eerste kans is om bij te komen van de etappe van gister.

Finish in Zwitserland

De finish van vandaag ligt in Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Ook hier was de Tour de France nooit eerder te gast. Het is de geboorteplaats van Fabian Cancellara, die hier wellicht graag zou willen winnen. De vraag is echter of hij in een vlucht mee zal gaan, of eventueel in de finale nog iets uit zou kunnen richten.
Morgen volgt een rustdag, die op het juiste moment lijkt te komen. Na de rustdag volgen een aantal zware bergetappes, waarin de kaarten opnieuw geschut kunnen worden.