Etappe 11 Tour de France 2016

Op woensdag 13 juli rijdt het peloton in de elfde etappe van Carcassone naar Montpellier, over een afstand van 164 kilometer. Hiermee is de etappe een van de kortere etappes uit de Tour de France van 2016. Vrijwel het gehele parcours is vlak, waardoor de kans groot is dat het vandaag opnieuw zal eindigen met een massasprint. Als de sprintersploegen geen samenwerking hebben vandaag, biedt dat wellicht een kans voor de vluchters door de korte afstand van deze etappe.Vlakke aanloop richting Montpellier

Zoals we eerder al in Mont Saint Michel zagen, is ook het vestingstadje Carcassone een van de populairste Franse toeristische trekpleisters. Het stadje staat logischerwijs bekend om de vesting die u hier kunt bezoeken en nog vrijwel in z’n oorspronkelijke staat terug te vinden is. Ook tal van Franse films worden in deze vestingstad opgenomen, door het prachtige aanzicht wat Carcassone mensen biedt. Lang blijft het peloton echter niet in Carcassone, waarna een lang vlak stuk richting Montpellier volgt. Op een muggenbult na, worden er vandaag geen beklimmingen verreden.

Montpellier als sprintersstad

Onder wielrenners staat Montpellier bekend als een echte sprintersstad. In het verleden kwam deze plaats al 31 keer voor in het routeschema van de Tour de France, waarbij dit in de meeste gevallen als finishplaats was. Ook dit jaar heeft het er alle schijn van, dat Montpellier het decor zal vormen van een massasprint. Door het lange vlakke stuk voorafgaand aan de aankomst in Montpellier, hebben sprintersploegen alle tijd om hun treintjes op orde te brengen. Montpellier vormde in 2013 voor het laatst een aankomstplaats in de Tour, destijds won de Duitser Greipel de massasprint.