Etappe 10 Tour de France 2016

In de afgelopen twee etappes van de Tour de France 2016 heeft het peloton flink wat hoogtemeters voor de kiezen gehad. Voor de organisatie van de Tour reden genoeg om de eerste rustdag in te plannen op maandag 11 juli. Op dinsdag 12 juli hervat het peloton z’n tocht, als er van Escaldes/Engordany in Andorra naar Revel gereden wordt. Het is vandaag een nieuwe kans voor de sprinters om zich met de concurrentie te meten. Wel wordt er over een heuvelachtig terrein gereden, waarbij het de vraag is of alle sprinters met het peloton mee kunnen komen tot aan Revel.Heuvelachtige etappe naar Frankrijk

De etappe van vandaag duurt circa 200 kilometer, waarbij de renners terugkeren in Frankrijk. Deze relatief lange etappe kent een heuvelachtig verloop, zonder dat er grote beklimmingen moeten worden overwonnen door het peloton. Revel is gelegen in de Midi-Pyreneés, waar we eerder in deze Tour de France ook al langsreden. Het plaatsje zelf was in 2010 voor het laatst betrokken bij de Tour de France, toen hier gefinisht werd. Wist u overigens dat het ook een Nederlander lukte om in Revel een etappe te winnen? Erik Dekker won hier voor het laatst in 2000!

Een kans voor de sprinters

Welke sprinter is het beste hersteld van de uitputtingsslag in de achtste en negende etappe van de Tour de France 2016? Het heeft er alle schijn van, dat de etappe van vandaag uit zal monden in een massasprint. Ondanks het heuvelachtige terrein lijkt het voor vluchters een te lange etappe te worden, zodat de sprintploegen voldoende tijd hebben om de vluchters terug te pakken.