Etappe 6

Etappe 6 Tour de France 2015

Op donderdag 9 juli zal de zesde etappe van start gaan in Abbeville. Het eindpunt van etappe 6 van de Tour 2015 is Le Havre. De verwachting is dat de vlakke rit van 191 kilometers zeer geschikt is voor de sprinters. Het kan een ware waaier etappe worden over de vlakten van het noordwesten en winderige deel van Frankrijk.


Parcours etappe 6
Route etappe 6 Tour de France 2015. Bron: Geoatlas

Het begin van de etappe

De wielrenners starten bij Abbeville aan de monding van de rivier de Abbeville. De stad ligt dertig kilometer noordwestelijk van Amiens. Amiens was de aankomststad van de vijfde etappe. Het is een mooie vlakke etappe met volop kansen voor de sprinters in de ploegen. Als het winderig is dan zijn er echter ook voor de andere wielrenners kansen. De stad Abbeville heeft een historisch centrum welke tijdens de tweede Wereldoorlog is gebombardeerd door de Duitsers. Verder is het stadje bekend om de rabarber. Het is opvallend dat de aankomstplaats en ook de vertrekplaats gekozen zijn om de historische schoonheid. Om veiligheidsredenen is de route echter aangepast. Aardverschuivingen in Dieppe liet afgelopen december een deel van de aarde in zee komen. Dit was slechts 10 meter van de geplande route.
Zowel Le Havre als Abbeville kwamen al eerder voor in de Tour de France. In de Tour de France 2015 kan de winnaar 10 bonificatieseconden verdienen. Hierdoor is het nog interessanter om in Abbeville als eerste over de streep te komen. Geniet op 9 juli van deze mooie etappe in de Tour de France 2015.

le havre etappe 6 tour de france 2015
Logo Le Havre. Bron: Wikipedia