Etappe 21

Etappe 21 Tour de France 2015

Op zondag 26 juli zullen we weten wie de winnaar is van de Tour de France 2015. De 102e Tour de France komt dan namelijk tot een einde. Het is de laatste etappe welke vooral door sprinters geliefd is. En natuurlijk wil men graag winnen op de Champs-Elysees. Het is een mooie rit waarbij vaak de klassementen al vast staan. Met acht snelle ronden op de Champs-Elysees nemen de wielrenners afscheidt van de Tour de France 2015.

De prijs is voor de sprinters

Eigenlijk zijn het altijd de sprinters welke de prijs op de laatste dag weten binnen te slepen. De ronde prijs om precies te zijn. Mark Cavendish won er vier keer, voor het laatst in 2012. In 2013 en 2014 was he Marcel Kittel welke won. De beroemdste sprinter die eigenlijk nooit in Parijs won was Erik Zabel. Hij won zes keer de groen trui.
De etappe brengt ons van Sevres over 107 kilometer naar Parijs. Vaak wordt er weinig strijdt meer geleverd en fietst men deze laatste ronde uit tot men op de Champs-Elysees aankomt. De lichamen van de wielrenners zullen dan nog een keer strijd moeten geven om te winnen. Een massasprint is eigenlijk vaak het eindresultaat. Alleen in 2005 was het een wielrenner nog gelukt om het peloton voor te blijven. Het was Aleksandr Vinokoerov welke nu de ploegleider van de Astana ploeg is.

De favorieten

Het is de verwachting dat dit jaar of Marc Cavendish of Marcel Kittel de laatste kussen van de missen van de ronde in ontvangst zullen nemen. We zullen het zien. Ook zullen we zien wie de gele trui op de laatste dag van de Tour de France 2015 zal dragen!