Etappe 16

Etappe 16 Tour de France 2015

De zestiende etappe van de Tour de France 2015 gaat van Bourg de Peage tot aan Gap. In een tocht van 201 kilometers door het golvende landschap van Bourg de Peage tot aan Gap is het volop genieten. De start is op een hoogte van 150 meters en de finish is op een hoogte van 575 meter. De etappe wordt verreden op maandag 20 juli 2015.


route etappe 16 tour 2015

Startplaats van de zestiende etappe

Gap is een stad welke veel bezocht wordt door de Tour de France als aankomstplaat. Het gebied is zeer mooi. Een keer eerder is de Tour de France gestart in de tour. Het was toen een tocht naar Mende. Het was Joaquim Rodriguez welke won. Gap is een stad met een zeer rijke geschiedenis. De stad werd door de Galliërs gesticht. De Romeinen noemden het 14 voor Christus Vapincum. Ook Napoleon deed eer aan dit stadje. Hij is hier na zijn balingschap op Elba naar terug gekeerd.

Perfecte plek voor je Tour vakantie

Gezien dat Gap de eindbestemming is van de zestiende koers en het begin van de zeventiende etappe is het een mooie plek om naartoe te gaan. Zeker gezien de rustdag welke ertussen zit. Daarnaast is het een zeer populaire plek. Een mooie vakantie en volop genieten van de Tour de France 2015!


parcours etappe 16