Route Giro d’Italia 2016 uitgelekt

Over een paar dagen wordt de route van de Giro d’Italia 2016 bekendgemaakt. Momenteel gaat er al een plaatje rond op internet het het volledige parcours van de Giro 2016. We wisten natuurlijk al dat de Giro d’Italia 2016 vanuit Apeldoorn zou vertrekken, maar de overige tussenstops waren nog niet bekend.
Als we afgaan op deze afbeelding dan is de finish van de Giro 2016 op zondag 21 mei in Turijn. De openingsrit door Apeldoorn zal 9,8 kilometer lang zijn. Daarna volgen er nog 2 etappes door Nederland. Doordat er in het ‘buitenland’ gestart wordt start de Giro op vrijdag ipv op zaterdag zodat er op maandag al een extra rustdag is om af te reizen naar Italië.
Wat verder opvalt is dat de eerste week weinig beklimmingen bevat maar wel een 2e tijdrit in de Chianti-streek. In de tweede koersweek is er een 10,8 kilometer lange tijdrit met beklimmingen. Uiteindelijk zitten er 6 echte bergetappes in de route. In het laatste weekend van de Giro wordt er nog uitgeweken naar Frankrijk (Risoul) en wordt er gefinisht in Turijn.
uitgelekte route giro d'italia 2016