Video´s

Video’s Tour de France 2013

Op deze pagina zie je een overzicht van video’s en filmpjes over de Tour de France van 2013. De organisatie van de Tour helpt je in de stemming komen voor de zomer van 2013 met filmpjes over de route en de historie van de tour. Daarnaast wordt er gekeken naar de plaatsen langs de route en de Franse geschiedenis die hierbij hoort.

Grand Depart Corsica

Deze video gaat over het vertrek van de Tour de France op het franse Eiland Corsica. De organisatie van de Tour komt aan het woord en verteld over het gebied waarin de eerste 5 etappes van de tour van 2013 verreden worden. Een zeer leuke sfeer film over dit Franse eiland.

Gele trui tour de france 2013

In deze video zie je de presentatie van de gele trui van de tour de france 2013. In de video is duidelijk te zien dat er een moors hoofd op de borst van de gele trui staat. Dit is het symbool van Corsica, het vertrekpunt van de tour de france. Daarnaast zijn er reflectoren te zien, dit moet zorgen voor effecten tijdens de laatste etappe van de tour de france die ‘s avonds verreden wordt.

Deelnemers over de Route van de Tour de France in 2013

Een interview met diverse wielrenners met reacties over de route van de tour in 2013. Direct na afloop van de presentatie worden wielrenners en ploegleiders geinterviewd over de route. De belangrijkste reacties zijn dat ze het spannend vinden dat er meer geklommen gaat worden, dat er meer bergetappes zijn en minder afhangt van de individuele tijdrit.