Nibali wint tweede etappe en gele trui

De Italiaanse Astana renner Vincenzo Nibali heeft de tweede etappe van de Tour de France 2014 gewonnen. Doordat hij voorsprong pakte van minimaal 2 seconden op zij achtervolgers pakte hij hiermee ook de gele trui over van Marcel Kittel. Nibali was de slimste en uiteindelijk de snelste van een uitgedund peloton in Sheffield.
De tweede etappe begon met slecht nieuws voor Mark Cavendish. Cavendish had te veel last van zijn valpartij van gisteren en was de eerste uitvaller van deze Tour de France. In de laatste 5 kilometers van de etappe lieten de klassementsrenners hun tanden zien. Het begon met een aanval van Alberto Contador en daarna een demarrage van Chris Froome.

Peter Sagan piekt te vroeg

In de laatste kilometers bestond de kop van het peloton uit klassementsrenners en topsprinter Peter Sagan. Op 2 kilometer van de meet zette Sagan een aanval in op de afdaling maar kon niet wegblijven. Toen Vincenzo Nibali demarreerde was niemand meer bereid om het gat “voor Sagan” dicht te rijden. Nibali pakt met deze actie de etappezege en mag morgen de gele trui aantrekken.

nibali etappe 2 tour de france 2014
Vincenzo Nibali wint de etappe in Sheffield. Foto: Sirotti