Lars Boom wint kasseienetappe Tour de France

Lars Boom heeft de 5e etappe van de Tour de France 2014 gewonnen. De renner van Belkin Pro Cycling was na 156 kilometer de snelste in Arenberg. Het was een hectische etappe waarvoor vooraf voor gevreesd werd door de klassementsrenners. De rit bestond grotendeels uit het parcours van Parijs-Roubaix en bevatte in totaal 9 stroken kasseien. Op de dag van de etappe besliste de Tour organisatie om twee stroken te schrappen ivm het slechte weer.
De vrees van de klassementsrenners was volledig terecht. Chris Froome was het grootste slachtoffer, de renner van SKY ging tot twee maal toe onderuit en moest de Tour de France verlaten. Froome was ook gisteren al gevallen.
Uiteindelijk bleef een kopgroep over met Nibali, Fuglsang en Boom. Bij de laatste kasseienstrook pakte Lars Boom een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Boom ging er vandoor met de etappezege en Nibali deed goede zaken in het algemeen klassement. Naast het uitvallen van zijn concurrent Froome kwamen Bauke Mollema en Alberto Contador op ruim 2 minuten achterstand binnen.

lars boom wint op kasseien in Arenberg
Lars Boom wint 5e etappe Tour de France 2014. Foto: Belkin