Kristoff wint etappe 15 in Nîmes

De Noorse renner Alexander Kristoff heeft de 15e etappe van de Tour de France 2014 gewonnen. De sprinter van team Katjoesja won de chaotische sprint in Nîmes. Grote treurnis was er voor Jack Bauer, de Nieuw-Zeelandse renner was samen met Martin Elmiger ruim 200 kilometer op avontuur. Op 25 meter voor de streep werd het duo opgeslokt door het peloton.
De vijftiende etappe was een vlakke rit. Tussen de ritten in de Alpen en de aankomende ritten in de Pyreneeën was het voorlopig de laatste keer voor de sprinters. Jack Bauer en Martin Elmiger gingen direct bij de start van de etappe op avontuur. De voorsprong liep op tot ongeveer 6 minuten. Vanaf het moment dat de ploegen met sprinters op kop gingen rijden werd deze voorsprong snel ingelopen.
De kopgroep ging met 17 seconden voorsprong de laatste kilometer in. Door de vele rotondes en het wegrijden van Tony Martins ontspoorde o.a. de Giant-Shimano trein in de laatste kilometer. Peter Sagan, Heinrich Haussler en Alexander Kristoff bleven over, waarbij de laatste er met de ritzege vandoor ging. Het algemeen klassement blijft onveranderd: de gele trui zit stevig om de schouders van Vincenzo Nibali. Morgen is er een rustdag en dan gaan we weer klimmen.

finish etappe 15 nimes alexander kristoff
Alexander Kristoff is de snelste in etappe 15. Foto: Sirotti