Kittel ook in Frankrijk de snelste

De Tour de France voor Marcel Kittel is nu al geslaagd: Vandaag pakte de Duitse sprinter van Giant-Shimano alweer zijn derde etappezege in de Tour de France van 2014. Kittel was vooraf al topfavoriet voor de zege in de 4e etappe, maar zijn zege was minder overtuigend dan die in Londen. Alexander Kristoff wist het Kittel in de sprint zeer moeilijk te maken. Doordat de sprinttrein van Giant-Shimano ontregelt was moest Kittel het op eigen kracht doen. Uit de foto-finish werd duidelijk dat Kittel als eerste de finishlijn passeerde.

marcel kittel winnaar 4e etappe tour de france 2014
Marcel Kittel. Foto: Sirotti

De etappe vandaag stond in het teken van een lange, maar vooraf kansloze, vlucht van Thomas Voeckler. Het peloton liet de voorsprong tot enkele minuten oplopen maar zoals verwacht werd hij voor de finish weer teruggehaald.
Naast het avontuurtje van Voeckler waren er valpartijen van Chris Froome en Bauke Mollema. De valpartijen vonden plaats op een rechte weg door onoplettendheid in het peloton. De schade viel mee en de renners konden hun weg vervolgen. Froome had wel last van zijn pols en heup.

Valpartij Froome en Mollema