Miguel Indurain

Miguel Indurain

De Spaanse wielrenner Miguel Indurain won in zijn profcarriere vijf keer achter elkaar de Ronde van Frankrijk. Indurain werd geboren op 16 juli 1964 in de Spaanse plaats Villava. In 1984 nam Indurain deel aan de Olympische Spelen van Los Angeles. Na de Olympische Spelen werd Indurain professioneel wielrenner. Miguel Indurain kreeg van zijn ploegleider Miguel Echevarri de kans om als renner te groeien. Op 19-jarige leeftijd (1985) nam Miguel Indurain voor het eerst deel aan de Ronde van Frankrijk. De renner stapte echter voortijdig af. Ook in 1986 haalde Indurain de eindstreep in Parijs niet.

1969

In 1991 won Indurain zijn eerste Tour de France. Zijn overwinning dankte hij mede door zijn twee goede tijdritten en een aanval in de Pyreneen. Het ook in 1992 was Indurain onverslaanbaar. Hij werd in Parijs op het podium vergezeld door Claudio Chiapucci (2e) en Gianni Bugno (3e). Indurain won in deze Ronde van Frankrijk drie ritten. De boomlange Spanjaard dankte zijn tweede Tourzege vooral aan zijn sterke tijdritten die hij met gemak won.
Miguel Indurain De 80ste editie van de Ronde van Frankrijk schreef Indurain eveneens op zijn naam. Ook in deze editie kon hij de gele trui na een tijdrit over 59km aantrekken. In 1994 was Indurain opnieuw oppermachtig in Frankrijk. De Spanjaard boekte zijn vierde achtereenvolgende overwinning. Net als de voorgaande jaren veroverde Indurain de gele trui in de tijdrit. Indurain besloot na een teleurstellende Tour in 1986 te stoppen met fietsen.