Favorieten witte trui Tour de France 2015

De tour begint over minder dan een week. Hoog tijd om de voorbeschouwingen op de Tour de France 2015 compleet te maken. Welke jonge renners maken kans op de witte trui? Wie zijn de belangrijkste kanshebbers in het jongerenklassement?


Thibaut Pinot: Deze jonge fransman had zijn doorbraak 3 jaar geleden toen hij de 8e etappe in de Tour de France won en hij eindigde als 10e in het klassement. Hij eindigde ook als 7e in de Vuelta, hij behaalde de 3e plek vorig jaar in de Tour en hij won de witte trui. Kan hij dit jaar weer het jongerenklassement winnen?
Nairo Quintana: Deze Colombiaan werd al eens 2e in de Ronde van Frankrijk en won toen ook het jongerenklassement. Daarnaast won hij in diezelfde tour de bolletjestrui en won hij de 20e etappe. Vorig jaar won hij twee etappes en het eindklassement in de Giro en ook in dat jaar won hij het jongerenklassement in de Giro. Dit jaar is hij weer favoriet voor de witte trui.
Romain Bardet: In 2013 debuteerde hij in de tour met een 15e plaats. Vorig jaar deed hij het beter met een 6e plaats en werd hij 2e in het jongerenklassement. Is dit het jaar dat hij het jongerenklassement wint?

Outsiders witte trui

Wilco Kelderman: Onze Nederlandse hoop in bange dagen. Wilco Kelderman is in no time uitgegroeid tot een klassementsrenner in de grote rondes. Hij behaalde de 7e plaats in de Giro en werd 14e in de Vuelta. Dit jaar debuteert hij in de Tour. Verrast hij in de Tour en wint hij het jongerenklassement?
Adam Yates: Van deze Brit hebben we nog niet veel gezien in de grote rondes. Hij werd wel een keer 5e in het eindklassement van de Ronde van Californië en 6e in het eindklassement van het Criterium du Dauphine. Is dit het jaar van zijn definitieve doorbraak?
Michal Kwiatkowski: Deze kersverse wereldkampioen is een outsider voor de witte trui. Hij werd 11e in de Tour van 2013, werd wereldkampioen in 2014, haalde de 3e plaats in Luik-Bastenaken-Luik en won de Amstel Gold Race. Kan hij nu ook het jongerenklassement winnen in de tour 2015?
Bekijk ook in deze serie:
Favorieten Bolletjestrui
Favorieten Witte trui
Favorieten Gele trui
Favorieten Groene Trui