Favorieten Groene Trui Tour de France 2015

De tour gaat weer beginnen en dat betekent dat het hoog tijd is om Tourpoules in te vullen. Maar wie zijn nou de belangrijkste kanshebbers voor de felbegeerde klassementstruien? Eerder deze week deelden we de favorieten voor de Gele Trui. Dit keer bespreken we de favorieten voor de groene trui, oftewel: wie wordt de beste sprinter van de Tour de France 2015?

Topfavorieten Groene Trui

Peter Sagan *****
Deze Slowaak is een echte favoriet. Hij kan niet alleen sprinten op het vlakke maar hij kan ook punten pakken in de tussensprints als de weg wat omhoog gaat. Hij heeft de laatste 3x de groene trui gewonnen en is vastberaden om dat nu weer te doen bij zijn nieuwe ploeg Tinkoff-Saxo.
Alexander Kristoff *****
Deze grote Noor heeft vorig jaar bewezen dat hij bij de beste sprinters van de tour hoort. Hij won twee massasprints en won ook Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Ook hij kan punten pakken als de weg wat omhoog gaat. De vraag is: Is Kristoff in staat Sagan en de rest af te troeven in de strijd om de groene trui?
Andre Greipel *****
Andre Greipel was 6x de sterkste in de massasprints en is een echte gorilla. Kan hij dit jaar er weer een paar etappes bijschrijven? En is hij in staat mannen als Kristoff, Sagan en Cavendish te verslaan in de strijd om de groene trui?
Mark Cavendish ****
We hebben allemaal de val van vorig jaar vers in ons geheugen zitten. Cavendish was vastbesloten om in Engeland door het geel te rijden en ook de 3e etappe had hij omcirkeld in zijn agenda. Maar het liep anders hij leunde tegen Simon Gerrans en smakte tegen het asfalt conclusie einde tour. Nu wilt hij weer een paar etappes winnen in de tour hij heeft in totaal 25 etappezeges en hoeveel komen er de komende jaren bij?

Outsiders Groene Trui

Marcel Kittel ***
Het is nog onzeker of Marcel Kittel meedoet in de tour de france van 2015. Hij kwakkelt al het hele jaar met zijn gezondheid en wou in de ster zlm toer meedoen in de massasprints maar dat liep anders uit hij zat niet eens bij het eerste peloton. De vraag of Kittel meedoet daar zal deze week antwoord op worden gegeven. Ook al doet Kittel mee dan alsnog is het afwachten of zijn vorm goed genoeg is om mee te sprinten voor etappezeges.
Update: Helaas doet Marcel Kittel niet mee aan de Tour de France.
Bryan Coquard ***
Deze jonge sprinter van Europcar liet vorig jaar zien dat hij aardig kan sprinten. Vorig jaar werd hij derde, kan hij deze prestatie verbeteren?
Nacer Bouhanni **
Bouhanni is ook een outsider. Hij won etappes in de Giro d Italia, de Vuelta en de Criterium du dauphine. Maar kan hij in de tour de france ook etappes winnen?
Bekijk ook in deze serie:
Favorieten Bolletjestrui
Favorieten Witte trui
Favorieten Gele trui
Favorieten Groene Trui