Favorieten Bolletjestrui Tour de France 2015

Nog minder dan een week en dan start de Tour in Utrecht. Hoog tijd om de favorieten voor de bolletjestrui op een rij te zetten. Wie wordt de beste klimmer in de Tour de France 2015?Nairo Quintana: Nairo Quintana is een man om in de gaten te houden deze Tour. Hij reed 2 jaar geleden met de 2e plaats en de bolletjestrui Parijs in en won ook de etappe naar Annecy-Semnoz. Kan Nairo Quintana deze keer ook de bolletjestrui bemachtigen?
Alejandro Valverde: Deze 35 jarige Spanjaard heeft in het verleden bewezen dat hij goede klassementen rijden. Hij stond vier keer op het podium in de Vuelta en werd ook 2x 2e en 4x 3e op het wereldkampioenschap. Daarnaast won hij etappes in de Tour en ook in de Vuelta en won hij 3x Luik-Bastenaken-Luik en 3x de Waalse Pijl. Dus ook Alejandro Valverde is kansmaker.
Joaquim Rodriguez: Purito is de bijnaam van deze Spaanse klimgeit. Hij is al 36, maar kan nog steeds met de beste mee omhoog. Hij heeft in het verleden ook etappes gewonnen in de Tour , Vuelta en de Giro en hij won ook de Waalse Pijl en de Ronde van Lombardije. Is hij in staat de bolletjestrui te winnen?

nairo quintana winnaar bergklassement
Nairo Quintana, favoriet voor Bolletjestrui in 2015. Foto: Sirotti

 
 
 

Outsiders Bolletjestrui 2015

Rafal Majka: Deze jonge Pool won vorig jaar twee etappes in de Tour en won ook het bergklassement. Reed ook 2x naar een top 10 klassering in de Giro. Zien we Rafal Majka dit jaar weer in de bolletjestrui? Ik schat zijn kansen niet hoog in, want de concurrenten zijn sterk.
Pierre Rolland: Deze fransman heeft in het verleden bewezen dat hij goed kan klimmen. Zo won hij de etappe naar Alpe d’Huez in de Tour van 2011. Hij kan ook een goed klassement rijden. In de Tour eindigde hij al twee keer in de top 10. Kan Pierre Rolland voor een verrassing zorgen en de bolletjestrui winnen?

majka wint rit 17 van de tour de france 2014, outsider voor de bolletjestrui 2015
Majka komt als eerste over de finish. Foto: Sirotti

Bekijk ook in deze serie:
Favorieten Bolletjestrui
Favorieten Witte trui
Favorieten Gele trui
Favorieten Groene Trui