Fietspomp

Fietspomp Kopen

Wat is er nou leuker dan om op een mooie, zomerse dag op je fiets te stappen een een ochtendje te gaan fietsen. Je kan zo’n ochtendje fietsen zien als een beetje ontspanning of als een leuk uitje op een zondag. Veel mensen zien dit echter als een sport en stoppen er graag passie bij. Een ochtend fietsen is een heuse tocht in vol ornaat en met de juiste accessoires. Er komt namelijk best veel kijken bij dat rondje fietsen. Allereerst een goede racefiets natuurlijk, daarbij horen dan ook een mooie, gestroomlijnde sportkleren en speciale wielrenschoenen. Denk ook aan een houder voor je bidon of flesje. Maar wat misschien nog wel het allerbelangrijkst is, een goede fietspomp. Want ook de besten hebben wel eens een slappe of zelfs lekke band.

Voetpomp

Wat belangrijk is voor een goede fietspomp, is dat hij het uiteraard goed doet. Je hebt tegenwoordig een hoop kleine, handige pompjes. Die fietspompjes kun je heel goed mee op de fiets nemen, je kunt ze aan je racefiets bevestigen. Het is wel een idee om naast een kleinere fietspomp, één van de vele vloerpompen uit te kiezen om die thuis te laten staan. Als je dan tijdens het fietsen merkt dat je band wat slapper aan het worden is, kun je die handig even wat oppompen. Ziet het er naderhand als je al weer thuis bent toch nog slap uit, kun je met een vloerpomp toch net wat beter aan de slag.

Co2 pompen

Een vrij nieuw fenomeen zijn de co2 pompen. Als je een goede racefiets pomp wilt kopen, is deze soort pomp een aanrader. Deze soort pomp is namelijk geen pomp waarbij je nog ouderwets moet pompen, het is meer een air-gun. Het is namelijk een pomp die je aansluit op je ventiel zodat er co2 in de band wordt gespoten. Erg handig voor onderweg dus, want je hoeft niet zo veel te doen. Hier komt wel bij kijken dat het in het algemeen duurder is dan zowel de normale racefiets pomp als de vloerpomp. Dat komt omdat je bij de co2 pomp ook nog cartridges moet kopen waar de co2 in zit. Als je een paar keer je band flink opgepompt hebt, is die natuurlijk weer leeg en moet je weer een nieuwe er op aansluiten.

Tot slot

Als je van plan bent een goede fietspomp te kopen, moet je heel goed naar je eigen belangen kijken. Doe je het liever thuis, koop dan een goede vloerpomp. Maar als je onderweg niet te veel gedoe wilt hebben, is een co2 pomp een idee, begrijp wel dat daar meer onderhoudskosten aan vast zitten.