Fietscomputer

Fietscomputer Kopen

Een belangrijk hulpmiddel voor menig fervent wielrenner is de draadloze fietscomputer. Heeft u vragen over de verschillen tussen fietscomputers of wilt u wellicht een fietscomputer kopen? Dan is dit artikel zeker de moeite waard! Allereerst worden mogelijke verschillen tussen fietscomputers beschreven, een aantal functies uitgelegd en onderaan het bericht kunt u een overzicht vinden met aanbieders van het product.
De fietscomputer is van origine een enorm handig hulpmiddel om de gefietste afstand, de gemiddeld gefietste snelheid en de maximale snelheid bij te houden. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden en komen er steeds meer functies op deze kleine computertjes. Dit is ook gelijk waar veelal het prijsverschil uit bestaat, het aantal extra functies en mogelijkheden.
Onderstaand kunt u een aantal verschillende functies terugvinden, met een aantal mogelijkheden:

  • Snelheidsfuncties: deze meten de huidige, gemiddelde en maximale snelheden die u aflegt of af heeft gelegd. Er is ook de mogelijkheid om vergelijkingen tussen snelheden te meten.
  • Tijdfuncties: hierbij kunt u denken aan rittijden, dagtijden, stopwatch en aan timers. Uiteraard kunt u meestal ook de tijd en datum aflezen.
  • Afstandsfuncties: hier wordt de afgelegde afstand, de afstand die u nog af moet leggen en de totale afstand gemeten.
  • Overige functies: bij overige functies, echt de extraatjes, kunt u denken aan het meten van de hartslag, temperatuur, calorieverbruik, stijgings-/dalingspercentage, trapfrequentie, hoogtemeting en GPS-posite.

Het spreekt voor zich dat niet alleen de functies tussen de fietscomputers verschillen. Er zijn ook een aantal mogelijkheden met betrekking tot het schermpje:

  • Kleurenscherm: op een kleurenscherm kunt u duidelijker de data aflezen.
  • Resolutie: met een hogere resolutie wordt de data scherper weergegeven.
  • Achtergrondlicht: met een fietscomputer met achtergrondlicht, ook wel backlight genoemd, kunt u ook in het donker de gegevens aflezen.
  • Draadloos: er bestaat ook de keuze tussen een fietscomputer met draad en een draadloze fietscomputer. De draadloze variant zorgt uiteraard voor meer gemak.
  • Met name de overige functies bepalen hoeveel u betaald voor uw fietscomputer. Andere kenmerken die kwalitatief hoogwaardige fietscomputers van de overige fietscomputers onderscheiden zijn de levensduur van de batterij, automatische aanpassing aan de tijdzone, waterdichtheid van de fietscomputer, de gegevensoverdracht naar de computer en de mogelijkheid tot slaapstand.

Kortom; het zijn de extraatjes waar u voor betaald. Deze extraatjes kunnen echter wel zeer interessant zijn voor de fanatieke wielrenner die een hoogwaardige fietscomputer op zijn racefiets wil. Voor de recreatieve fietser zijn deze extraatjes wat minder van toepassing. In onderstaand overzicht kunt u terugvinden waar u uw fietscomputer kunt kiezen. Wij wensen u veel fietsplezier! Mocht u nog met vragen of onduidelijkheden zitten, kunt u zich altijd bij ons melden.