Nice

Nice is met bijna 350.000 inwoners de vijfde grootste stad van Frankrijk. De havenstad ligt niet ver van Monaco en de Italiaanse grens en is beroemd om de aan zee grenzende boulevard (‘Promenade des Anglais’), de Italiaanse geveltjes en de Provencaalse keuken.

Nauwe steegjes en doorgangen vind je in het oude stadsdeel dat een echt Italiaans sfeertje uitademt. Nice ligt op ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol (retour v.a. 100 euro). Skaten op de Promenade des Anglais. Skaters, joggers of liefhebbers van romantische avondwandelingen mogen de Promenade des Anglais absoluut niet missen. Op deze lange (geasfalteerde) boulevard heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse zee en het aangrenzende zandstrand.

Shoppen op de Cours Saleya. Deze markt trekt 6 dagen per week duizenden bezoekers die zich te goed doen aan het grote aanbod bloemen, planten, groenten en brood. ’s Avonds maken de marktkraampjes plaats voor gezellige terrasjes.

Cocktails in Asso. Probeer een aantal cocktails uit in cocktailbar Asso. Het adres van deze bijzondere drinkaangelegenheid: 17, Rue De La Préfecture
06300 Vieux-Nice, Nice.

Relaxen in Villefranche. Villefranche is een pittoreske dorpje dat vlak buiten Nice ligt. Je kunt daar zorgeloos genieten van de omgeving, eten in een van de vele bistro’s, een bootje huren, zwemmen, vissen of een wandeling maken door de oude dorpskern