Classic Giro 2017 route bekend

De routes voor de Classico Giro Utrecht 2017 zijn bekend. De wielertoertocht ziet zijn zevende editie op 21 mei tegemoet met vier routes: voor elke wielrenner wat wils. De Classico Giro is een evenement dat sinds 2010, het jaar waarin de Giro d’Italia Utrecht aandeed, wordt georganiseerd en dit jaar hebben de routes een belangrijke verandering ondergaan. Ten opzichte van andere jaren vertrekken de deelnemers in tegenovergestelde richting. Na de start op het Utrecht Science Park krijgen de wielrenners de open polders en het rivierenlandschap langs de Lek voor de wielen. Op de terugweg wacht de Utrechtse Heuvelrug. Dat geldt voor alle routes, die variëren van 35, 75 en 130 kilometer voor de vrije tochten en de pelotonstocht van 110 kilometer.

Over de route

Bij de vrije tochten kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid de route afleggen. De pelotonstocht wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een groep gereden met een gemiddelde snelheid van 27 kilometer per uur. De belevenis om met enkele duizenden in een peloton te rijden is uniek! De langere routes voeren over de bekendste klimmetjes van de Heuvelrug en geven daarmee de Classico Giro net dat beetje extra. Afhankelijk van de route kunnen de deelnemers uitkijken naar de onder andere de Amerongse Berg, Hoogstraat, Ruitenberg, Grebbeberg, Paardenheuvel, Autoweg en Defensieweg.

Inschrijven

Onderweg kunnen de deelnemers rekenen op verzorging. Voor de deelnemers aan de tochten van 75, 110 en 130 kilometer wordt de ravitaillering, zoals dat in wielertermen heet, verzorgd door Wielercafé de Proloog in Amerongen. Deelnemers aan de 35-kilometertocht kunnen ook op een natje en droogje rekenen. Zij kunnen in Werkhoven even bijkomen. Het is nu hopen op een mooi Italiaans voorjaarsdagje en dan staat niets een succesvolle zevende editie van de Classico Giro Utrecht meer in de weg. Voorinschrijven is tot en met 18 mei 2017 mogelijk via classicogiro.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het Classico Giro-wielershirt, de mogelijkheden voor bedrijventeams en het goede doel dat aan de wielertoertocht verbonden is.