Cancellara, Horner en Vanendert niet in Tour

Het deelnemersveld voor de Tour de France 2013 wordt steeds duidelijker. Renners bevestigen of ze definitief wel of niet meedoen aan de Tour. Afgelopen week stapte Vanendert al af in het Critérium du Dauphiné. Nu heeft hij laten weten ook niet van start te gaan in de Tour de France omdat hij niet op tijd fit is. Er is een parasiet in zijn ingewanden ontdekt waardoor hij momenteel een antibioticakuur ondergaat en rust moet houden.
De Zwitserse wielrenner Fabian Cancellara is er dit jaar ook niet bij. De renner die vorig jaar nog 6 etappes in het geel rondreed wil dit jaar zich focussen op het WK in Firenze. Cancellara geeft aan dat hij dit jaar alleen de rondes van Oostenrijk, Polen en Spanje rijdt ter voorbereiding van het WK wielrennen.
Tenslotte heeft ook Chris Horner laten weten niet mee te doen aan de Tour de France 2013. De Amerikaanse wielrenner van de Radioshack-Leopard ploeg heeft twee weken geleden een enkeloperatie gehad. Horner geeft in een reactie aan dat hij zijn herstel niet wil overhaasten en dat de Tour niet binnen dat plaatje past.