Alessandro Petacchi stopt per direct met Wielercarrière

De Italiaan Alesandro Petacchi is per direct gestopt met zijn professionele wielercarrière  De 39-jarige sprinter van het team Lampre-Merida geeft aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Petacchi heeft tijdens zijn actieve carrière bijna 200 ritzeges behaald. De Italiaan wil meer tijd gaan besteden aan zijn familie de komende jaren. Petacchi is sinds 1996 professioneel wielrenner en heeft voor diverse teams gereden. Vanaf 2010 was de Italiaan in dienst van Lampre.
2007 was het dieptepunt in de carriere van Alessandro Petacchi. Tijdens de Giro d’Italia werd hij betrapt op het verboden middel salbutamol. Dit middel staat op de dopinglijst en de Italiaan werd voor de rest van 2007 en 2008 geschorst. In een verklaring zei Petacchi dat de stof in een middel tegen astma zat.
Petacchi heeft in totaal 22 etappes van de Giro d’Italia gewonnen. Daarnaast heeft hij 20 etappes van de Vuelta gewonnen en 6 ritzeges in de Tour de France. Daarnaast is Petacchi winnaar van de klassiekers Milaan-Sanremo en Parijs-Tours.
Bekijk hieronder de overwinning van Alessandro Petacchi in de eerste etappe van de Tour de France 2010. In een turbulente finale met diverse valpartijen komt de Italiaan als eerste over de eindstreep.

 
Update: Alessandro Petacchi ontkent in de Gazetta dello Sport dat hij gestopt is. Hij geeft aan een pauze nodig te hebben en dat daarom zijn contract met Lampre ontbonden is. Wordt ongetwijfeld vervolgd!